Vuong design

Design van logo's, geboortekaartjes, visitekaartjes en meer

Magazine ontwerpen

Van mijn baas kreeg ik een aantal maanden geleden de opdracht om een magazine te ontwerpen  om zo onze producten onder de aandacht te brengen bij de klanten en hen op de hoogte te brengen van de laatste promotionele acties. Nog nooit eerder hadden we als bedrijf een magazine laten drukken, want het grootste deel van het marketingbudget besteedde wij aan online marketing. Doordat er voor dit jaar meer budget beschikbaar kwam, hebben we ervoor gekozen om een magazine te ontwerpen en te laten drukken. Het magazine drukken hebben we uitbesteed aan een online drukker.

Magazine ontwerpen

Het ontwerpen van het magazine kwam gelukkig niet alleen op mijn schouders te liggen, want hier komt namelijk heel erg veel bij kijken. Achteraf heeft er ook meer tijd ingezeten dan we van te voren hadden verwacht. Na een aantal brainstormsessies heeft iedereen uit ons team een soort van moodbord meegebracht om zo een idee te krijgen van het ontwerp. Vervolgens hebben we de magazine ontworpen. na de selectie van het beste ontwerp konden we demagazine drukken. Uiteraard hebben wij hier op het bedrijf zelf niet de benodigde apparatuur voor en moesten we het drukken van de magazine uitbesteden. Gelukkig bleek het achteraf een stuk makkelijker te zijn om een goede drukkerij te vinden.

Magazine drukken

Allereerst hebben we ons online georiënteerd en zijn we zo opzoek gegaan naar potentiële aanbieders. Online zijn er tal van aanbieders te vinden, maar dit maakt het juist ook moeilijk om de juiste te vinden. Aan de andere kant is het voordeel wel dat je drukkerijen online kunt vergelijken. Uiteindelijk hebben we een lijst van vijf potentiële drukkerijen samengesteld die voldeden aan onze eisen. Alle vijf hebben we ze om een proefdruk gevraagd, de gene die de beste kwaliteit en service leverde hebben we gekozen.