Vuong design

Design van logo's, geboortekaartjes, visitekaartjes en meer

By

Design tips voor je website

Een website kan hele goede teksten en informatie bevatten, maar het oog wil ook wat. Bezoekers hebben binnen enkele seconden al een indruk van een website en beslissen hierin of ze je website professioneel genoeg vinden. Hierbij speelt het design van je website een hele grote rol.

Hou je aan het kleurenpalet

Elk bedrijf zou duidelijk op papier moeten hebben staan welke kleuren bij de huisstijl horen en welke er dus gebruikt dienen te worden. In deze huisstijlgids staat alles wat betreft regels die toegepast dienen te worden als er gecommuniceerd wordt vanuit je bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat je het vooraf afgesproken kleurenpalet gebruikt en hier niet van afdwaalt ‘omdat je dat mooier vindt’. Je website hoort bij jouw organisatie en jouw organisatie heeft gekozen zich met bepaalde kleuren te profileren. Dat is een herkenningspunt die dus ook gebruikt moet blijven worden. Zo weten bezoekers direct dat ze met jou te maken hebben. Bij het vaststellen van kleuren moet ook worden bedacht welk effect kleuren op mensen hebben. Blauw is in het algemeen een rustige kleur en wordt geassocieerd met zakelijk.

Een duidelijk logo

Een logo is je herkenpunt en zou ten alle tijden duidelijk op je website aanwezig moeten zijn. De beste manier om dit te doen, is om deze links bovenaan je pagina te plaatsen en deze ook te linken aan je homepage. Waar bezoekers zich dan ook bevinden op je website, door op het logo te klikken, komen ze altijd weer terecht op de homepage. Het is een herkenbaar punt dat door de extra functionaliteit ook wordt gezien, gebruikt en onthouden. Het is ook belangrijk om een afbeelding te gebruiken met een hoge resolutie. Als je logo er uitgerekt lelijk toont, zorgt dit voor een vermindering van geloofwaardigheid en professionaliteit.

De navigatie optimaliseren

Je bent op zoek naar een specifiek element op een website, maar je kunt hem maar niet vinden. Heel vervelend en daarom ook reden om dan maar op een andere website te zoeken. Een slechte navigatie is een grote reden, waarom bezoekers afhaken en diensten elders gaan zoeken. Dit is natuurlijk onwijs zonde en zou dan ook goed geoptimaliseerd moeten worden. Niet alleen achter de schermen, maar ook beeldend moet duidelijk zijn aangegeven waar specifieke dingen te vinden zijn. Gebruik bijvoorbeeld breadcrumbs, zodat de bezoeker altijd weet waar hij of zij is. Of gebruik verschillende kleuren voor verschillende soort knoppen.

Dit bericht is geschreven in samenwerking met Friebie; Website laten maken Amsterdam.