Vuong design

Design van logo's, geboortekaartjes, visitekaartjes en meer

By

Wat maakt een webhosting bedrijf goed?

Als je een website wilt opzetten, heb je een domeinnaam nodig, maar ook webhosting. Wat maakt nou een webhosting bedrijf goed? Wat moeten ze aanbieden? Wat voor service moeten ze hebben? Je vindt de antwoorden op deze vragen in dit artikel. Lees dus snel verder!

Service

Service is heel erg belangrijk voor ieder bedrijf. Voor een webhosting bedrijf is dit extra belangrijk. Als je website offline is, dan kan je helemaal niks. Je hebt dan de service van het webhosting soms nodig om dit op te lossen. Heb je dus een webhoster met een slechter service, dan kan je zomaar een hoop geld verliezen!

Goedkope diensten

Diensten van webhosting bedrijven moeten ook goedkoop zijn. Veel bedrijven bieden diensten aan voor 10 keer wat een ander er voor vraagt. Laat je dus niet oplichten! Zoek altijd de goedkoopste webhosting met de beste service! Vimexx is bijvoorbeeld een erg goed bedrijf dat laat zien dat het goedkoop én goed kan.

Snelheid

Snelheid is voor websites cruciaal. Ook Google kijkt erg naar de snelheid van websites bij het beoordelen van de rankings. Ook is het uiteraard voor gebruikers veel fijner als een website snel laadt. Hierdoor zullen bezoekers op je website ook eerder geneigd zijn om een aankoop te doen. Je conversiepercentage zal dan ook stijgen wanneer je een snellere website hebt. Voor iedere seconde dat je website langzamer is, zal je conversiepercentage met 7 procent dalen.

Veiligheid

DDOS aanvallen worden steeds meer voorkomend in de huidige online wereld. Het is dan ook belangrijk om tegen dit soort aanvallen en andere aanvallen jezelf en je website te beschermen. Goede hosting partijen kunnen dit. Ook zijn er diensten als Cloudflare die de gebruiker eerst checkt voordat diegene de website op mag. Hierdoor worden DDOS aanvallen voorkomen. Ook is het voor gebruikers natuurlijk veiliger als zij goed beschermd zijn. Zo is het ook van belang dat je HTTPS op je website zet. Kies hier dan ook een goede webhoster voor uit om dit te (laten) doen. Bied een hoster Let’s Encrypt aan? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat er veel dingen zijn waar je naar moet kijken bij het uitzoeken van een nieuwe webhoster. Als je de bovenstaande punten in acht neemt, kan er weinig fout gaan. Ga nu dus gauw beginnen met het zoeken van een goed hoster. Onze tip is het hosting bedrijf Vimexx.

By

Design tips voor je website

Een website kan hele goede teksten en informatie bevatten, maar het oog wil ook wat. Bezoekers hebben binnen enkele seconden al een indruk van een website en beslissen hierin of ze je website professioneel genoeg vinden. Hierbij speelt het design van je website een hele grote rol.

Hou je aan het kleurenpalet

Elk bedrijf zou duidelijk op papier moeten hebben staan welke kleuren bij de huisstijl horen en welke er dus gebruikt dienen te worden. In deze huisstijlgids staat alles wat betreft regels die toegepast dienen te worden als er gecommuniceerd wordt vanuit je bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat je het vooraf afgesproken kleurenpalet gebruikt en hier niet van afdwaalt ‘omdat je dat mooier vindt’. Je website hoort bij jouw organisatie en jouw organisatie heeft gekozen zich met bepaalde kleuren te profileren. Dat is een herkenningspunt die dus ook gebruikt moet blijven worden. Zo weten bezoekers direct dat ze met jou te maken hebben. Bij het vaststellen van kleuren moet ook worden bedacht welk effect kleuren op mensen hebben. Blauw is in het algemeen een rustige kleur en wordt geassocieerd met zakelijk.

Een duidelijk logo

Een logo is je herkenpunt en zou ten alle tijden duidelijk op je website aanwezig moeten zijn. De beste manier om dit te doen, is om deze links bovenaan je pagina te plaatsen en deze ook te linken aan je homepage. Waar bezoekers zich dan ook bevinden op je website, door op het logo te klikken, komen ze altijd weer terecht op de homepage. Het is een herkenbaar punt dat door de extra functionaliteit ook wordt gezien, gebruikt en onthouden. Het is ook belangrijk om een afbeelding te gebruiken met een hoge resolutie. Als je logo er uitgerekt lelijk toont, zorgt dit voor een vermindering van geloofwaardigheid en professionaliteit.

De navigatie optimaliseren

Je bent op zoek naar een specifiek element op een website, maar je kunt hem maar niet vinden. Heel vervelend en daarom ook reden om dan maar op een andere website te zoeken. Een slechte navigatie is een grote reden, waarom bezoekers afhaken en diensten elders gaan zoeken. Dit is natuurlijk onwijs zonde en zou dan ook goed geoptimaliseerd moeten worden. Niet alleen achter de schermen, maar ook beeldend moet duidelijk zijn aangegeven waar specifieke dingen te vinden zijn. Gebruik bijvoorbeeld breadcrumbs, zodat de bezoeker altijd weet waar hij of zij is. Of gebruik verschillende kleuren voor verschillende soort knoppen.

Dit bericht is geschreven in samenwerking met Friebie; Website laten maken Amsterdam.